Световният номер 1 в снукъра Джъд Тръмп има достатъчно време пред себе си, за да задмине постиженията на легендите в спорта Рони О'Съливан и Стивън Хендри, смята анализаторът Дезмънд Кейн. Тръмп е водещият играч през последните две години и спечели първата си световна титла в Шефилд преди 12 месеца, но пандемията от COVID-19 отложи поне временно опитите му да защити трофея си.

"Тръмп започва да си изгражда аурата, каквото имаше Хендри. Много хора смятат, че в този спорт няма как един човек да доминира, но Тръмп се справя доста добре с тази задача. В последните 18 месеца той определено е водещата фигура. Всичко започна с успеха му на Откритото първенство на Северна Ирландия през ноември 2018, след което дойдоха успехите в Мастърс, Световния Гран При и Световното първенство. През този сезон той продължи със страхотната си форма", коментира Кейн.

"Легендата Стив Дейвис преди време каза дипломатично, че О'Съливан е най-великият играч в снукъра, а Хендри - най-великият победител. Е, Тръмп сякаш комбинира силните черти на двамата. Той има таланта на О'Съливан и мотивацията на Хендри. Той не само вдигна летвата много високо, но и вече преследва рекордите на двете величия. Само през този сезон той спечели шест ранкинг титли и вече има 17, изоставайки с 19 от рекорда на О'Съливан и Хендри. Ако продължава по същия начин, той ще задмине рекорда им, преди да навърши 40 години", допълва експертът на Евроспорт.