Джъд Тръмп се класира за втория кръг на силния ранкинг турнир по снукър Световна Гран При, след като надигра Бен Уулъстън с 4-2 фрейма.

„Асото в колодата“ поведе след халф-сенчъри брейк от 51 точки, но бе обърнат след две силни серии на Уулъстън от 64 и 90. Тръмп възстанови равенството след 60, а след това измъкна труден фрейм, за да дръпне в резултата. Серия от 53 бе достатъчна за действащия шампион в надпреварата, който ще играе с Том Форд в спор за място на 1/4-финалите.

Нийл Робъртсън се завърна с победа след здравословните си проблеми, след като надви Нопон Саенхам с категоричното 4-0. „Гръмотевицата от Мелбърн“ показа топ форма и не остави шансове на съперника след брейкове от 54, 65 и 100. Той ще играе с Антъни Хамилтън в следващата фаза.

Стивън Магуайър се реваншира за загубата си от Антъни МакГил на Скотиш Оупън, побеждавайки сънародника си с 4-0 в друг мач от първи кръг. Магуайър ще играе с Джак Лисовски в спор за място сред последните осем на турнира. Марк Алън пък надигра Юпън Цао от Китай с 4-1 и ще срещне световния шампион Марк Селби във втори кръг.