Джъд Тръмп е на три фрейма от защита на титлата от ранкинг турнира Уърлд Оупън - първо издание на надпреварата в китайския град Юшан от 2019-а насам. "Асото" води на Дин Дзюнхуей с убедителното 7-2 след първата сесия във финала.

Срещата започна ударно за действащия шампион, който взе откриващите три партии, като реализира серия от 88 точки в третия фрейм. Представителят на домакините намали изоставането си след брейк от 59 и по тази начин двамата се оттеглиха на 15-минутна почивка.

След нея обаче Дин не съумя да се възползва от добрия фрейм преди паузата и загуби четири безответни партии. Тръмп влезе в серия, като направи още три халф-сенчъри брейка от 59, 79 и 78 точки. Първият сенчъри брейк дойде на сметката на китайския му опонент - 106 за Дин, който обаче има малко поводи за оптимизъм преди втората сесия от финала, която започва в 13:30 часа българско време.

При триумф над съперника, Тръмп ще грабне пета ранкинг титла през кампанията след Английския Оупън, Ухан Оупън, Северноирландския Оупън и Германския Мастърс.