Празничната вакханалия от сарми, питки и всякакви друг вкусотии не подмина никого. Затова съвсем не е учудващо, ако и ти си се натоварил и с някой друг килограм през изминалите дни. Време ли е да върнем здравословния хранителен ритъм, свързан с протеини, фибри и нещо с лек и засищащ вкус? Представяме ти нашата тройка за бързо влизане във форма сред празниците.

СПОРТ

Едва ли те изненадваме с първото ни предложение. Замени съботната вечер в бара или пред телевизора с тренировка. Градовете предлагат хиляди възможности за индивидуален или групов спорт. Освен благотворно влияние върху тялото ти, спортните занимания си имат и други положителни страни – можеш да срещнеш съмишленици и нови приятели, а за готините мацки в секси спортни екипи дори няма да споменаваме.

ВОДА

Ограничи приема на алкохолни, газирани и подсладени напитки. Те са високо калорични и дехидратират организма. Замени ги с обикновена минерална вода, която е благотворна за бъбреците, черния дроб и кожата. Допълнителен бонус е, че водата засилва усещането за ситост. Това ще ти помогне неусетно да намалиш големината на порциите при хранене. За да предотвратиш наслагването на минерали в организма – пробвай различни марки, като редуваш минералната вода с трапезна и изворна.

ХРАНА

Не, няма да ти кажем да започнеш строга диета и да се ограничиш от любимите си вкусотии. Има много начини да хапваш вкусно и да сваляш килограми. Замени едно от дневните си хранения и захарните изкушения с протеинови барове, които са богати на белтъчини, фибри и полезни мазнини. И тъй като на пазара има безброй, ти препоръчваме да наблегнеш на тези с естествени съставки, без добавена захар и разнообразни протеинови източници. Знаем едни, които освен полезни за тялото ти, са и ужасно вкусни.

Разгледай ги тук. После ще ни благодариш. smiley