Трима зрители са пострадали по-сериозно и са настанени в болница, след като лек автомобил, придружаващ отбор на колоездачната Обиколка на Франция се вряза в публиката малко преди финала на 11-ия етап.

Според организаторите, колата се е блъснала в хората 800 метра преди финала, като шофьорът се е опитал да се изтегли от трасето и да не пречи на спринтиращите към финала колоездачи.

Една жена е с травма на лицето, като първоначалните съмнения са били за счупена лицево-челюстна кост, един мъж е с контузия в таза и вероятно счупен крак, докато за третият човек не се споменава да има сериозна контузия.

Още трима души са били в близост до инцидента, и макар да са паднали на земята при удара, нямат травми. От организационния комитет на Тур дьо Франс не съобщават на кой отбор е бил съпътстващия автомобил.

Международният колоездачен съюз (ЮСИ) пък заяви, че ще поиска финансови компенсации от девет отбора, които са напуснали състезания от веригата ПроТур през този сезон. Шефовете на Световното колоездене заявиха, че повече няма да търпят самоволно напускане на състезания, което удря по техния имидж.