Трима национали на Уелс по ръгби са били заразени с COVID-19, разкри старши треньорът Уейн Пивац. Той не назова играчите в интервю за новозеландския 1 NEWS, като уебсайтът обяви, че и тримата са се възстановили. „Запознат с два или три случая на вируса в нашия състав“, каза той.

Разпространението на заразата принуди спорта да бъде преустановен. Сега има опасения относно финансовите щети върху ръгбито – спорт, който зависи главно от двубоите на междунардно ниво. Уелс трябва да играе с Япония на 27 юни, преди да пътува до Нова Зеландия за два теста срещу Ол Блекс.

Според информациите, тези мачове могат да бъдат отложени за октомври, ако обстановката не се подобри. „Не смятам, че някой иска тези пътувания да бъдат отменени. Нуждаем се от тяхното изиграване. Нуждаем се от финансовите средства от срещите, за да оцелеем. В една и съща лодка сме с останалите“, добави новозеландецът, който замени на поста своя сънародник Уорън Гатланд след миналогодишното световно първенство в Япония.

Световното Ръгби обяви в четвъртък финансов пакет на стойност 100 млн. долара за стабилизиране на клубовете и националните отбори. Към момента, Уелс все още трябва да изиграе отложения си финален двубой от Шестте нации срещу Шотландия в Кардиф, като октомври е възможен вариант за провеждане на срещата. Тимът трябва да изиграе и четири международни мача през ноември на домашна почва срещу Фиджи, Нова Зеландия, Аржентина и Южна Африка.