Националите Мария Мицова, Димитър Янакиев и Даниел Николов ще пропуснат Открития международен шампионат на България по бадминтон, който ще се проведе от 2 до 4 октомври в София.

Мицова се възстановява от операция на коляното, а Янакиев предстои да се подложи на хирургическа интервенция на коляното на 24 септември.

Номер 15 в световната ранглиста Стефани Стоева и Габриела Стоева са водачки в схемата на двойки жени. Линда Зечири е първа поставена при жените, а при мъжете номер 1 е Луис Енрике Пенялвер от Испания. Сестри Стоеви са печелили титлата от турнира пт пъти в последните осем години.

"Странно е без да пътуваме и да се състезаваме. Не спряхме тренировките и се опитваме да запазим форма и мотивация в този труден момент. С нетърпение очакваме да започнем отново обичайния си живот. Много ни липсва. Всичко тук е много строго като правила и затова България успя да направи събитието на родна земя. Добре е, че Световната федерация се опитва да върне турнирите по бадминтон, но е важно всички да могат да се състезават, а не само няколко държави. Не е интересно без най-добрите играчи", коментираха сестрите в интервю за сайта на европейската федерация по бадминтон.

Участието на Мария Делчева в турнира е под въпрос заради контузия на лакътя.

За надпреварата в София се очаква да пристигнат състезатели от доста държави, сред които Испания, Италия, Словения, Нидерландия, Сърбия, Германия, Хърватия, Израел, Австрия, Естония, Украйна, Гърция и други./БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.