Старши треньорът на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон Рея96" Петър Павлов взе трима юноши, старша възраст от школата, за участие в 20-ата юбилейна международна колоездачна обиколка на остров Крит - "Казанзакия".

Освен националите Пламен Димов, Дамян Филипов и Светослав Недев, в представителния мъжки тим за този старт са привлечени Атанас Гочев, Пано Уилямс Гоги и Димитър Бадалски. Тримата младоци ще бягат за първи път сред мъжете. На другите двама таланти от школата - Кирил Кирезиев и Георги Орехов, ще им бъде даден шанс при мъжете в някои от следващите състезания.

Велонадпреварата стартира в петък, а колоната ще финишира в неделя. Обиколката на известния гръцки остров Крит е с дължина на трасето 295 километра. Маршрутът включва 3 специални етапа, с 2 тежки прехода от 108 и 110 км в първите два състезателни дни и 77-километров критериум по улиците на столицата Иракли в заключителния етап.

Надпреварата в Крит ще събере над 100 силни състезатели от цяла Европа. Турнирът е както за индивидуално, така и за отборно класиране и ще събере тимове от България, Хърватска, Словения, Гърция, Унгария, Сърбия, Холандия и Германия. Миналата година "Цар Симеон Рея 96" стана краен отборен победител в Крит.