Носителят на сребърен медал по джудо от Дефлимпикс 2013 в София Атанас Иванов (кат -100 кг), златният медалист от Световното за глухи преди две години Благой Поповчев (кат +100 кг) и Христо Станойчев (кат 75 кг) са тримата ни представители в джудото на предстоящите Олимпийски игри за спортисти с увреден слух, които започват във вторник в Самсун, Турция.

„Тренираме заедно от над 5 години и ги познавам отлично. Смея да твърдя, че са в отлична форма и са подготвени за предстоящите срещи. Благодаря на федерацията на глухите спортисти и на колегите от СК Локомотив София в лицето на Емил Йосифов, че ни дават възможност да се подготвяме в залата, където условията за работа са на високо ниво. Спарингите, които направихме по време на подготовката с чуващи джудисти ми дава увереност да мисля позитивно за участието ни в Турция. На последното Световно миналата година отново в Самсун, Благой спечели златото и дано залата отново да му донесе късмет, за да повтори постижението с ново първо място, но вече от Игрите. Христо Станойчев завърши тогава на 5-то място, но можеше и по-нагоре в класирането. Тръгваме с позитивно настроение и готови за битките”, каза преди заминаването Калоян Колев, главен треньор на джудистите с увреден слух.

Жребият и кантара за категориите на нашите ще бъде в четвъртък ( 20 юли), а срещите на нашите са в петък (21 юли) и събота (22 юли).