И четиримата ни борци в свободния стил загубиха днес и не успяха да стигнат до големите финали на европейското първенство в Букурещ (Румъния).  

Трима от тях - Микай Наим (61 кг), Мирослав Киров (74) и Ахмед Магамаев (92) обаче все още имат шансове да продължат на репешажите, ако съперниците им, от които паднаха спечелят полуфиналните си срещи. Двубоите започват в 17,15 часа днес. Единствено отпадна Светослав Димитров (86).

В категория до 61 кг Микай Наим стартира с категоричен успех срещу Андрей Букрену (Беларус) - 12:1, но на четвъртфиналите загуби от румънеца Николай Охлопков - 0:9, съобщава офиалният сайт на родната централа.

На същата фаза поражение претърпя и Мирослав Киров. При 74-килограмовите той тръгна убедително, като прегази със 7:0 Андрюс Мазейка (Литва). После обаче бе спрян на четвъртфиналите от един от най-титулуваните борци в категорията - Франк Чамизо с 0:5. Кубинецът с италиански паспорт е бронзов олимпийски медалист, два пъти световен и два пъти европейски шампион.

Дагестанецът Ахмед Магамаев, който дебютира на голямо първенство за България, на старта в категория до 92 кг измъкна успех срещу Хаджи Таджабу (Беларус) - 5-4. Но в следващия не успя да преодолее турчина Ибрахим Болюкбаши, който е трети от турнира "Дан Колов" тази година - 6:8. 

В следобедния сеанс, когато са финалите ще има и българско участие. Георги Вангелов излиза за бронза в категория до 57 кг на свободния стил, а негов съперник ще бъде азерът Махир Амирасланов, трети от турнира "Дан Колов" през 2017-а. Двубоите започват от 18 часа.