Трикратният олимпийски шампион по плуване Адам Пийти ще се опита да спечели надпреварата с времето и да бъде в добра форма за предстоящите състезания в Игрите на Британската общност. Но в същото време той вярва, че има опита и познава тялото си така, че да успее да се подготви за състезанията в Бирмингам.

Англичанинът Пийти, който е осемкратен световен шампион в дисциплините 50 метра бруст и 100 метра бруст, пропусна Световното първенство по-рано този месец, тъй като счупи крак по време на фитнес-тренировка през май.

Пийти има малко време за подготовка за Игрите на Британската общност от 28-и юли до 8-и август, но добрата новина е, че съвсем скоро ще свали от крака си обездвижващия ботущ.

"Когато махна предпазната шина ще ми остават четири седмици и половина за подготовка. Не е много време, за да се подготвя на ниво за едно голямо първенство, но ако някой може да се справи, то това съм аз. Не е арогантно поведение от моя страна, а просто съм уверен, коментира плувецът пред вестник Дейли Мейл.

"Знам, че ми трябва отново фитнес за издръжливост. Знам, че трябва да си върна формата. Но знам, че зад гърба си имам 17 години тренировки при максимално натоварване. Става дума просто дали ще ми стигне времето да синхронизирам техниката си отново. В момента вероятността да участват е 80 процента, но всеки преглед при лекаря ми дава нова представа как се възстановява тялото, каза още Пийти.