Българските състезатели спечелиха три златни и три сребърни медала на международния турнир по бокс Београдски победник в сръбската столица Белград.

С титлите се окичиха Александър Александров в категория до 51 кг, Симеон Чамов в категория до 64 кг и Младен Манев, който на финала в категория до 75 кг победи европейския шампион за младежи от 2007 година Никола Йованович от Сърбия.

Със сребърните отличия останаха тазгодишният носител на Купа Странджата Любен Тодоров в категория до 57 кг, Боян Александров в категория до 60 кг и Евгени Борисов в категория до 69 кг. Тодоров загуби на финала от представителя на домакините Бранимир Станкович, който с успеха си заслужи купа Београдски победник.

Другите български представители - Хаят Расим в категория до 81 кг и Асен Асенов в категория до 91 кг, отпадаха рано от надпреварата.

Помощник-треньорът на националния отбор Йордан Стоянов, който водеше българския състав в Белград, изрази задоволството си от представянето на възпитаниците си. В състезанието в сръбската столица участваха 84 боксьори от 11 страни.