Три пети места заеха българските лекоатлети - Момчил Караилиев, Виктор Нинов и Инна Ефтимова на международния турнир по лека атлетика в Бирмингам.

На троен скок Момчил Караилиев завърши пети с постижение от 16.50 метра.
За Караилиев това бе първи старт в дисциплината през този сезон, като той остана на 14 сантиметра от норматива от 16.64 метра на българската федерация за участие на Европейското първенство в зала в Париж (Франция) от 4 до 6 февруари.

Победител в Бирмингам стана световният шампион на открито Филипс Идову от Великобритания със 17.57 метра. Постижението на Идову е второ най-добро за сезона. Втори завърши Кристиан Олсон от Швеция със 17.20 метра.
Първите пет състезатели в дисциплината записа лични постижения за сезона, включително и Момчил Караилиев.

На висок скок Виктор Нинов остана пети с 221 см, които преодоля от третия опит. 22-годишният младок има 224 см през сезона и е само на 3 сантиметра от норматива за участие в Париж.

Победител също с 221 см стана британецът Том Парсънс, който преодоля височината от първия си опит.

На 60 метра при жените Инна Ефтимова финишира пета с време 7.39 секунди.
Победителка стана Глория Асумну (САЩ) със 7.25 секунди.

Американецът Майклъл Роджърс спечели спринта на 60 метра с 6.50 секунди и записа личен рекорд за сезона. Той победи Ким Колинс и изравни неговото най-добро постижение за годината от преди пет дни. Ким Колинс от Сейнт Китс и Невис остава втори с 6.53 секунди.

На 1000 метра Абубакер Каки от Судан не успя да подобри световния рекорд, но спечели с най-добро постижение за годината от 2:17.75 минути.

В бягането на 400 метра при мъжете победата спечели представителят на домакините Найджъл Левин с 46,17 секунди, което е най-добро постижение в Европа за сезона.

На 60 метра с препятствия Ариес Мерит (САЩ) спечели със 7,49 секунди в отсъствието на олимпийския шампион и световен рекордьор Дайрон Роблес (Куба) и на Дейвид Оливър (САЩ).