С три гонки на къса дистанция ще продължи второто издание на черноморската регата Kaliakria Cup днес. Сутринта екипажите се впуснаха в надпревара в гонка тип „Триъгълник”, а по-късно през деня са и двете отсечки „банан” в акваторията на Балчишкия залив.

След първия ден яхта Windwalker с шкипер Мирослав Станев води в клас „IRC Racers”, а „Леда” е водач в „Rally”, след като единствена в класа не бе дисквалифицирана през първия ден заради пропуснат знак.

В останалите класове водачите са както следва: „Колокита” в клас „IRC Cruiser 1”, „Finoor” в „IRC Cruiser 2,”, „Стандарт Ассет Манагемент” в клас „Melges 24” и яхта „Меч” в клас „Петерсон”.

Kaliakria Cup 2009 е организирана от морски клуб „Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort и ще се проведе под мотото „Да бъдеш партньор с вятъра”. В шестте класа на състезанието се впускат 37 яхти, а общият брой на участниците е 236. Регатата носи името на ваканционен комплекс Kaliakria Resort.

В първото издание на Kaliakria Cup през юни миналата година се включиха 30 екипажа, които се бориха за призовете в четири класа.