Три жени включи в екипа си новият министър на физическото възпитание и спорта доц.д-р Свилен Нейков. Първата е олимпийската ни медалистка и единствена действаща състезателка в кабината му Евгения Раданова. 31-годишната ни звезда в шорттрека ще бъда съветник на съпруга на Румяна Нейкова. Чаровните Каролина Зографова и Горяна Тодева пък ще бъдат съответно началник на кабинета и парламентарен секретар.

Вече се знае, че заместник-министри на физическото възпитание и спорта са доц. Лазар Каменов и Иван Ценов, а главен секретар - Любомир Василев. До месец Свилен Нейков ще включи още двама души в екипа си.

Министър Нейков представи екипа си по обед в присъствието не само на журналисти, но и на представители на доста спортни федерации: БФХудожествена гимнастика, БФСпорта гимнастика, БФТенис, БФСтрелба с лък, БФПлуване и други.

„Много ми е приятно, че ми бе оказана такава голяма чест да бъда в новото ръководство – в Министерството на Физическото възпитание и спорта. Като активен спортист все още мисля, че българският спорт има много много сериозни проблеми. Искам да работя за това следващото поколение родни спортисти да имат по-малко такива препядствия от мен. Благодаря за голямото доверие към мен и се надявам да бъда полезна на българския спорт” сподели след представянето си Жени Раданова.

„Радостен съм да бъда в такъв екип, който има възможността да изведе на нови пътища спорта. Дълги години съм преподавател в НСА,след това завеждащ катедра, зам.ректор и сега зам.министър. Промяната в ангажиментите ми само увеличава отговорността ми към Вас и към всички спортисти. Дано министър Нейков бъде спокоен и горд, че ме е избрал. Обикновено съм оптимист и ще се сравня с оптимиста, който пада от небостъргача, на всеки етаж си казва „До тук добре”. На това ниво съм, надявам се да продължа в този дух” обави доц.Лазар Каменов, чийто приоритети е спортът за високи постижения, спортната наука и развитието й.

Приоритетите на Иван Ценов ще бъдат масовият спорт, спортът през свободното време, спортните училища, физическото възпитание на подрастващите, спортът за хората в неравностойно положение, връзката на Министерството с обществените спортни организации и сдружения. Самият той каза: „Това е една област в спорта, която в последните години върви все по-надолу и не е това, което беше преди. В тези 20 години израсна едно цяло поколение от родители, което много трудно може да възпита децата си на спорт. За мен това е голяма предизвикателство. Искам да върнем авторитета на България като спортна нация и да започнем да подготвяме олимпийски шампиони много по-отрано, от крехка възраст. Също така ще отговарям за хората с увреждания. Дано с подкрепата и на други организации да променим нещата, защото в момента се сещам само за една спортна зала пригодена за хора с увреждания. Ясно е, че ще бъде трудно, но ще имаме успех”.