Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов изрази задоволство от представянето на щангистите на европейското първенство в Букурещ. И има за какво.

От 11 състезатели България спечели три медала. Отличията бяха на Даниела Пандова, Стилян Гроздев и Георги Шиков, а петима се класираха от четвърто до осмо място. Едва трима не успяха да бъдат сред първите осем в своите категории.

"Доволен съм от представянето на повечето състезатели. Някои можеха да постигнат и по-добри резултати, но по различни причини не успяха. Сега ни предстои европейско първенство за кадети, на което се надявам да спечелим квоти за Младежката олимпиада", каза Иван Иванов.

От младите състезатели големи надежди се възлагат на 18-годишния Стилян Гроздев, който стана европейски вицешампион в категория до 62 кг с двубой от 293 кг и даде сериозна заявка за бъдещето.

"Доволен съм от резултатите и класирането си на Европейското първенство. Можех и още малко, надявам се в следващите състезания да подобря резултатите си", заяви Гроздев пред медиите.