“Възхитен съм от представянето на отбора – заяви селекционерът Георги Дангалаков след представянето на нашите на балканиадата в Гърция. – Голяма част от състезателите си подобриха постиженията – това беше и целта ни, поставиха 4 национални рекорда, спечелиха общо 19 медала от тях 9 титли, което не се е случвало от много години.”

В класирането по медали юношите и девойките ни се наредиха на второ място, след домакините от Гърция, припомня официалният сайт на федерацията по плуване.

“Определено доста силни резултати се постигнаха, макар че подготовката ни малко се наруши заради първоначалната информация, че Балканиада няма да има поради финансови причини на кипърци – продължи Дангалаков. – Мога да отлича Георгия Кадоглу, която взе 4 титли и подобри два национални рекорда на Соня Дангалакова, силно плуване направи и Петко Торманов – също с национален рекорд, както и Михаел Йорданов, смесената щафета при младежите. Именно те ще са ядрото за европейското първенство в Познан следващия месец и за световното в Дубай през август.“

„С нас този път не беше Никола Димитров, който по същото време беше в Германия, но той също е сред младите ни надежди, на които ще разчитаме занапред. Имаме много силно и талантливо поколение, един боеспособен отбор, от който тепърва очаквам сериозни резултати от големите първенства. За европейското съставът ще обявим до 20 май, засега 4-5 човека са покрили нормативи. А с показаното до момента смятам, че спокойно можем да очакваме поне полуфинали в Познан.”

Освен старши треньора Георги Данкалаков, на Балканиадата в Гърция плувците ни бяха придружавани от личните си наставници Ненко Джински, Атанас Тодоров, Янчо Стойчев и Гергана Василева.