Тактическо прекъсване е донесло купата на България на мъжкия „Локомотив Металекс Билд“. Това обяви треньорът Богомил Стоянов. „1 минута преди края на финала с НСА резултатът беше равен – 24:24. Взех прекъсване и дадох указания за заучена атака, която бе изиграна перфектно и завърши с победен гол на Йордан Михайлов 40 секунди преди сирената“, призна Стоянов.

Той смята, че след като повели с 10:5 се отпуснали и на почивката губели с 12:13. „Стегнахме се, но играта продължи гол за гол. Дръпнахме с 21:18 и пак допуснахме изравняване. Радвам се, че в най-важния момент хандбалистите демонстрираха здрава психика и характер“, допълни Стоянов.

Трофеят е шести за „Локо“ и четвърти пореден. За него отборът ще раздели обща премия от 5000 лева. Хандбалистите обаче съжаляваха, че купата е затворена и не са успели да я напълнят с френското шампанско, което разляха.

Спонсорът Александър Евтимов изрази задоволство от триумфа, въпреки че е дошъл трудно. „Колкото по-трудно, толкова по-сладко“, коментира той.

Тази сутрин шампионите се прибраха с влак от София и в 14 часа ще проведат възстановяване. Утре предобед тимът ще наблегне на фитнес, а следобедното занимание в зала „Владислав“ ще води Иван Иванов, тъй като Богомил Стоянов ще е на заседание на УС на федерацията в столицата.

Разбра се още, че Мирослав Владков ще се възстановява 3 месеца. В събота гардът претърпя операция на скъсана външна връзка на коляното. Владков ще се върне в игра за плейофите от държавното първенство в края на май.