Личният треньор на най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова – Константин Миланов бе сред най-щастливите хора след завръщането на своята възпитаничка на пистата. Лалова спечели старта в коронната си дисциплина 100 метра на престижния турнир „Артур Такач” в Белград вчера. Най-бързата бяла жена на планетата записа резултат 11,26 секунди, след като не бе участвала в официална надпревара от юни 2005 година, когато счупи бедрена кост. С постигнатия резултат Ивет Лалова спечели квота за Олимпийските игри в Пекин през следващата година.

„Аз съм безкрайно щастлив, най-вече, защото Ивет е здрава. Естествено, че и победата ме радва, но най ме радва нейното физическо състояние. Тя не почувства никаква болка в счупения крак, въобще нито за секунда не я притесни, а за мен това е най-голямата победа,” коментира Миланов. „Турнирът бе доста силен, участваха едни от най-добрите бегачи на средни и дълги разстояния, световния рекордьор на 100 метра.”

Относно бягането на Ивет, треньорът сподели: „На старта Ива малко закъсня, но точно там, където се решава победата, на финала тя се събра, победи. Това показа, че тя е и много добре психически, въобще не се поддаде на напрежението. За пореден път доказа, че е не само талант, но и голям боец.”

„Като за първо бягане резултатът беше добре, но иначе не ни удовлетворява и ще гоним много по-добър. Все пак ни дава някакво успокоение, че вече имаме квота,” завърши Миланов.

Следващият старт на Ивет Лалова може да бъде още тази неделя, 3 юни в Глазгоу, на турнира „Норич Юниън”, ако бъде получено потвърждение. На 10 юни Лалова със сигурност ще бяга на 7-я атлетически фестивал в град Будгошц в Полша.