Треньорът на изгърмялата с допинг лекоатлетката Даниела Йорданова - Димитър Василев, обяви, че поема цялата отговорност за случилото се с надеждата ни за медал.

„За медикаментозното възстановяване на състезателката ми винаги съм се съветвал с компетентни медицински лица. Последната дума обаче съм имал аз и заради това нося цялата отговорност по случая”, заяви Василев.

„От 8 март до 13 юни Даниела е минала през седем извънсъстезателни допинг теста, които са имали отрицателен резултат. Голямата загадка за мен и състезателката ми е фактът, че пробата, която й е взета на 17 юни (четири дни след теста на УАДА) от Националната комисия по допинг контрол в България е отрицателна.”

„В последните две години правех всичко възможно да купувам медикаменти за Даниела от световно признати фирми. През пролетта на тази година обаче се случи така, че купих инцидентно медикаменти от Гърция и Турция.”

„За да предпазя Даниела от приемане на замърсени добавки, се опитах да изследвам всички тези медикаменти. Очевидно не съм успял напълно и атлетката ми е приела замърсени добавки. За мен тази положителна проба е голям шок”, каза треньорът на Даниела Йорданова.