Дългогодишният треньор на Джесика Енис получи нов ултиматум, след като Британската федерация по лека атлетика прекрати договора му. Наставникът Тони Миничиело, който изведе своята състезателка до олимпийското злато в Лондон, сега е поставен в изключително неприятна ситуация.

Според информациите, треньорът трябва да намали заплатата си, ако иска да заеме нов консултантски пост. Това предложение дойде, след като преди няколко дни стана ясно, че специалистът е съкратен от предишния си пост.

Имаше вероятност, според която Джесика Енис да плаща сама на своя треньор. Причината е, че наставникът не отговаря на критериите, поставени от федерацията. Според изискванията, всички треньори, които подготвят медалисти от Олимпийски игри или световен шампионат, трябва да води занимания на базата в Лоубъро. Изключение прави, ако наставникът е треньор на повече от един такъв лекоатлет.

Джесика Енис и наставникът обаче са категорични, че ще продължат да се подготвят в Шефилд. На специалистите, които тренират повече от един медалист вече са предложени заплати, отговарящи на пълно работно време. В същото време те могат да работят и на алтернативни места.

От лекоатлетическата централа се надяват Тони Миничиело да отстъпи.