Треньорът на наказаната за две години Даниела Йорданова смята, че тя има бъдеще и трябва да се завърне на пистата, след като изтърпи наложеното й наказание за завишеното съдържание на тестостерон.

Димитър Василев увери Гонг, че медалистката ни на 1500 м тренира ежедневно, макар и на облекчен режим.

„Тя все още се колебае, но аз ще направя всичко необходимо, за да я убедя да бъде отново част от световния елит. Виждате в последните няколко години в нашата дистанция се появиха силни тъмнокожи атлетки, но въпреки това Даниела винаги бе на финал. Смятам, че трябва да се върне.”- споделя Митко Василев.

Даниела сега учи интензивно английски език, а наставникът й смята, че тя има бъдеще като треньор.

„Научил съм я на всичко. Тя има качествата и познанията, които могат да я направят добър треньор, дори по-добър от мен. Положителните й черти са повече от моите.”-възхвалява ученичката си Василев.

Според него, ако ИААФ даде на Даниела медали от първенствата във Валенсия и световното в Осака, това ще е частично морално удовлетворение. Тогава Даниела Йорданова е била проверявана многократно и тестовете са чисти, докато медалистките от Русия се разбра, че са давали подменени проби в този период. Скандалът с ДНК разминаването в техните тестове вече им донесе двегодишно наказание, но въпросът е дали ИААФ ще отнеме медалите им спечелени по това време.