Старши треньорът на националния ансамбъл Ина Ананиева сподели след големия успех на отбора, че няма от какво да бъде недоволна. Грациите спечелиха три медала – два златни и един сребърен.

„Чувстваме се щастливи, че приключихме първия състезателен цикъл толкова успешно. Три от три медала и то два златни, просто няма от какво да съм недоволна. Страхотна публика, на която много благодаря, че отдели време на този празник да дойде да ни подкрепи за поредна година. Вчера бях много притеснена за многобоя, защото пред родна публика е много отговорно и много трудно да се играе. Днес бях притеснена по-малко. Момичетата бяха страхотни, направиха много добри спасявания, нямаше уред на земята, от което съм много доволна, че показват за поредно състезание много силна игра“, сподели Ина Ананиева.

Капитанът на ансамбъла Михаела Маевска сподели пред БТА: "Усещането е страхотно. Ние сме много щастливи заради всички хора, които дойдоха и ни уважиха. Ние играем за тях, днес е празник и сме много щастливи".

От своя страна Християна Тодорова допълни: „И сме много благодарни, наистина благодарим на всички, които отделиха от времето си и дойдоха да ни гледат на този свещен български празник и нашата благодарност за тях са тези медали".

Другата ни опитна състезателка от ансамбъла Ренета Камберова каза след успеха: "Ние не говорихме за класиране. За нас най-важно беше да покажем съчетанията си в една добра светлина, да играем без грешка, а пък от там нататък каквото дойде. Знаем, че когато играем без грешка това ще бъде възнаградено".