Старши треньорът на Силвия Митева – нейната майка, носеща същото име – Силвия Митева, заяви, че е доволна от представянето на своята възпитаничка на Световната купа в София.

Грацията ни завоюва три медала – бронзов в многобоя и два сребърни на финалите на бухалки и обръч.

“Аз съм много доволна от нея, защото бих казала, че това до момента е най-силното й състезание. Родната публика колкото помага, толкова и задължава. Много е отговорно, много натоварващо е да оправдаеш очакванията на всички в залата и пред телевизионните екрани. Но мисля, че тя се справи добре. Разбира се, имаше неточности на топка и на лента, но това е съвсем нормално в сегашната гимнастика. Бих казала, че няма гимнастички без грешки”, сподели треньорът, който подготвя състезателката ни за предстоящата Олимпиадата в Лондон.

“Засега нещата вървят добре и надявам се този стимул, който получи тук в залата, да я държи до Олимпиадата.”

“Следващата седмица заминаваме за Световната купа във Франция. След това имаме 10 дни, почивка, в смисъл без състезание и след това Европейското състезание. Преди Олимпиадата вероятно ще имаме две състезания още, едното в Австрия, другото в Беларус. Надявам се на едното от тях поне да участва”, добави още Силвия Митева – треньор.