В един от най-успешните български спортове – борбата, впечатление прави работата на младия и талантлив треньор Петър Касабов. Той е помощник треньор на националния тим - жени, наставник на девическия състав на България и клубен селекционер в спортното училище на Левски.

Равносметката за него през 2013-та е 6 медала: два от световни първенства, 4 от европейски и общо 10 финала на негови възпитанички в трите категории жени, девойки и кадетки.

Работлив със съвременни схващания за методика, педагог и в същото време талантлив, Петър Касабов вече усети ударите на злобата и завистта по нашите географски ширини вследствие на успехите си. По-опитните специалисти и легенди в родната борба го определят като следващия Симеон Щерев, но пътят е дълъг и трънлив...

Младият треньор е наясно с проблемите, но следва мечтите си и е убеден, че ако работиш правилно и си добър човек, успехите ще бъдат факт.

„Момичетата, с които работя, вярват в мен. Помагам им и трябва да бъда за тях и родител, треньор и педагог. Повечето са от провинцията, идват в София на 15-16 години - трудна възраст. Държа много на успеха им в училище. Прост човек няма как да стане добър спортист. Дори и да постигне нещо, резултатите са временни. Обяснявам, че спортът е до време, след това трябва да имаш и образование.“- разсъждава Касабов пред Гонг.

Дали поредният талантлив спортен специалист ще тръгне към чужбина, Петър отговаря категорично: „Камъкът си тежи на мястото.“

Треньорът оценява доверието от страна на федерацията и шефовете си в Левски, а трудът му със сигурност скоро ще донесе топ-резултати, но при условие, че завистниците бъдат игнорирани... Това е урокът за младия специалист!

Треньорът Касабов: Прост човек няма как да е добър спортист

източник: Gong.bg