Спортният журналист от Лос Анджелис Таймс Майк Пенър, който привлече международен интерес към себе си през 2007, когато разкри, че е транссексуален, е починал на 52 години, съобщава вестникът на уебсайта си, предаде АФП.

Изданието пише, че Пенър е бил намерен мъртъв в своя дом в Лос Анджелис и се смята причината за смъртта му да е самоубийство. Не се съобщава кога се е случило това. Пенър привлече подкрепа и критики, когато съобщи във вестника преди 2 години, че дълго се е борил със сексуалната си идентичност и че е решил да живее като жена.

Започнал да се подписва под името Кристине Даниелс и публикувал в блога си за преживяванията си като такъв/такава. "Аз съм транссексуален спортен журналист", пише той тогава.

"Отне ми повече от 40 години, милиони сълзи и стотици часове терапия, за да придобия смелостта да напиша тези думи". Впоследствие обаче журналистът започнал отново да се подписва под името, с което е придобил популярност.

Той станал известен с колонката си "Чиста случайност". Спортният редактор на Лос Анджелис Таймс Майк Джеймс споделя, че той е бил един от най-талантливите автори, с когото е работил. "Случилото се с него е трагедия", според колегата на Пенър.