Армейски клуб по стрелба Тракия Пловдив ще запази състава си и през новия спортно-състезателен сезон. Всички досегашни титуляри и национали в представителния тим със сигурност остават в отбора, увериха от клубното ръководство.

Асовете на тракийци Антон Ризов и Петя Луканова ще продължат да се състезават за пловдивския стрелкови клуб, въпреки изгодните оферти, които са получили след участието им в олимпийските игри в Лондон. Двамата топстрелци се чувствали отлично в Тракия и нямали никакво намерение да сменят клубната си принадлежност.

Четирима от най-добрите млади стрелци на пловдивския стрелкови клуб, които бяха приети за студенти в Национална спортна академия в София, също остават в тима. След като изкараха успешно своите кандидат-студентски изпити, със студентски права вече са бронзовата медалистка от Европейското първенство по спортна стрелба за юноши и девойки на 60 изстрела легнал, на пушка - Таня Звискова и съотборничката й Мария Лазарова (също стреля на пушка), националът на пистолет Тракия Пловдив Ангел Чонин, както и съотборникът му на пушка - Йордан Станчев.

Студентството на Таня Звискова, Мария Лазарова, Ангел Чонин и Йордан Станчев в НСА малко наруши предсезонната им подготовка за новия спортно-състезателен сезон, но няма да им попречи да участват в предстоящите им участия в състезания по-нататък от вътрешния и международния календар. И четиримата ще продължат да защитават цветовете на елитния пловдивски стрелкови клуб.