Светът на фигурното пързаляне с ролкови кънки е в траур. На 26-годишна възраст почина италианецът Микеле Сика, бивш световен шампион за юноши, който след приключване на състезателната си кариера работеше като треньор в родината си. Според първоначалната информация младият неаполитанец е паднал от балкон по време на почивка в Париж и е починал на място. Трагичната новина долетя от Италианска федерация по ролкови спортове.
 
"Това е новина, която никога не бихте искали да получите и която оставя света на фигурното пързаляне и цялата ни федерация потресени. Вчера, при все още неизяснени обстоятелства, почина шампионът Микеле Сика, само на 26 години, един от най-добрите наши състезатели за последното десетилетие в категорията свободен стил“, се казва в съобщението на FISR.
 
Микеле Сика става световен първенец за юноши през 2015 г. в Кали (Колумбия) и 2016 г. в Новара (Италия). В колекцията му от отличия има и едно континентално сребро за старша възраст от Европейското първенство през 2018 година в Лагоа (Португалия).