Чемпиънс Къп и финалите на Европейската Ръгби Челъндж Къп ще се проведат на новия стадион на Тотнъм между 21-22 май, заяви Професионалната европейска ръгби асоциация (ЕПСР). Миналогодишните финали се проведоха в Билбао – домът на испанския Атлетик Билбао, докато тазгодишните ще се играят на „Сейнт Джеймсис Парк“ в Нюкасъл.

Стадионът на Тотнъм, който има капацитет от 62 000 седящи места, спечели кандидатурата за домакинство през 2021. „Вече има огромен шум около новия дом на Тотнъм и той ще продължи да бъде център на динамични спортни събития и за в бъдеще“, заяви президентът на ЕПСР Саймън Холидей.

Новият стадион, който ще приеме мачове и от НФЛ, освен от Висшата лига, ще позволи на тима от Премиършип по ръгби Сарасенс да изиграе своя „Голям сблъсък“ от 2020, след като постигна петгодишна сделка миналия месец. „Развълнувани сме от факта, че сме избрани за домакинство на този престижен уикенд…през 2021, и да имаме тази възможност да приемем ЕПСР и ръгби феновете по света на новия стадион на Тотнъм“, сподели президентът на „шпорите“ Даниел Леви.

„Тези двубои ще добавят към портфолиото от световноизвестни спортни събития, които ще бъдат посрещнати на това великолепно спортно съоръжение в столицата Лондон“, добави той. Сарасенс играе с Лайнстър в тазгодишния финал в Чемпиънс Къп в събота, докато Клермон се изправя срещу Ла Рошел по-късно днес във финала на Челъндж Къп.