Заместник–министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов и членовете на Обществения съвет, подпомагащ дейността на федерацията за деца, лишени от родителски грижи, обявиха имената на първите 14 таланти, които получават спортни стипендии от събраните общо 265 000 лева по време на благотворителния сезон на предаването „Стани богат”.

Събитието се проведе в столичната зала „Фестивална” преди финалите на Великденския фестивал „Спортът достъпен за всички деца” и е съвместна инициатива на Министерството на физическото възпитание и спорта, Нова телевизия и Държавната агенция за закрила на детето.

Удостоверенията на стипендиантите бяха връчени от олимпийската ни шампионка на троен скок от Сидни Тереза Маринова, капитанът на футболния ЦСКА Тодор Янчев, двукратният европейски шампион по борба и настоящ национален треньор Стоян Добрев, Красимир Туманов – треньор на деветкратния носител на световната купа по плувен маратон Петър Стойчев.

Световният шампион по ски скок за младежи Владимир Зографски награди победителите от Великденския спортен празник за деца, лишени от родителски грижи, в който участваха над 400 момчета и момичета от 35 дома в страната в спортовете лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, футбол на малки вратички и гребен ергометър. Състезанието е част от националната кампания „Аз обичам спорта” на Министерството на физическото възпитание и спорта.