Торонто се отказа от намерението си да кандидатства за домакин на летните Олимпийските игри през 2024 година. Това обяви официално кметът на канадския град Джон Тори. Тори призна, че идеята за организиране на най-висшия спортен форум е възникнала около домакинството на Пан-американските игри през миналото лято, за което Канада похарчи 2 милиарда долара.

В последствие ентусиазмът беше заменен със загриженост заради сериозните финансови средства, които са необходими за организиране на лятна Олимпиада. Канада беше домакин на Игрите през 1976 година в Монреал, но тогава градът натрупа дългове от 1,5 милиарда долара, които в последствие изплащаше 30 години. Торонто пък вече направи два неуспешни опита да домакинства лятна Олимпиада - за 1996 година беше предпочетена кандидатурата на Атланта, а за 2008 година беше избран Пекин.

Новината е добра за Лос Анджелис, който остава единственият кандидат от Северна Америка за Игрите през 2024 година. Другите са Париж, Рим, Будапеща и Хамбург. Организаторът на Олимпиадата след 9 години ще бъде избран през 2017 година./БТА