Управителният съвет на Българска федерация хандбал утвърди новите селекционери на националните отбори за мъже и за жени.

Кирчо Василев ще води мъжете по време на квалификациите за Световното първенство през 2008 година, докато Николай Топузаков ще бъде начело на жените в квалификациите за европейско първенство.

Сбирката се проведе във Варна и продължи около 4 часа. Мачовете на мъжкия национален отбор с Македония и Португалия ще се играят през януари във Варна. Още един старши треньор бе утвърден от УС - Оля Георгиева ще води юношите родени 1990 година, които също догодина имат квалификации за европейско първенство.

Освен това УС взе решение да сезира прокуратурата във връзка със случая с Емил Стайков. Бившият генерален секретар Емил Стайков има да връща 18 267,56 лева на федерацията, получени от касата, съгласно подписани от него разходни касови ордери.

„Изпратихме му две писмени предупреждения, но той не се появи във федерацията. Затова решихме да сезираме прокуратурата”, каза президентът на централата Александър Евтимов. В момента федерацията се подготвя за Общо събрание, което ще се проведе на 23 ноември в София.

Освен това УС утвърди и съставът на съдийската колегия. Бяха приеми за членове на БФХандбал три нови клуба - от Пазарджик, село Труд и от Банкя.