Най-добрият български стрелец – пловдивчанинът Антон Ризов, постави два  републикански рекорда на пушка по време на държавния турнир в Пловдив по спортна стрелба с пневматично оръжие за всички възрастови групи, на който клубът му „Тракия” (Пд) е домакин.

Ризов спечели първо титлата в основното упражнение, след като уцели в мишената забележителните  59 „десятки” и само една „девятка”. Така 23-годишният Тони набра общо 599 точки от 600 възможни и постави нов републикански рекорд. На финала той постигна нов отличен резултат от 702.2 точки, което пък беше втори нов републикански рекорд.

След Ризов, втори остана Иван Йорданов от ЦСКА, който събра 596 точки, което бе  изравнен държавен рекорд за юноши. Трети е тракиецът Никола Пудев с резултат 584 точки от основното упражнение и с 686.4 т. от финала.

В надпреварата при девойките на пушка първото място заслужи Таня Звискова от „Тракия”(Пд). 18-годишната пловдивчанка постигна отличен резултат от 393 точки, а после на финала събра 496 точки, и така изпревари представителките на ЦСКА Мериам Авджиоглу и Велислава Гергова, наредили се - втора и трета.

При юношите на пушка друг представител на „Тракия” е първи - Иван Желязков. Той отстреля за първото си място 585 точки в основното упражнение и 688.1 т. на финала. Втори остана съотборникът му Цоньо Стойнов с 580 точки и финал - 681.1 т.

При жените на пушка титлата грабна Викторияа Иванчева от „Етър” с  397 т., като изпревари само с една точка Виктория Петкова от „Тракия”, останала втора с 396 т.

Третото място зае друга тракийка - Петя Луканова, с резултат от 395 т.

При жените финал на пушка нямаше,  защото участваха само 7 състезателки.

Турнирът „Тракия 2011” се провежда в залата по спортна стрелба в СОУ,,Братя Миладинови” и на практика е квалификационен за определяне състава на националите за Европейското първенство във Финландия през 2012 година.

Състезанието е в упражненията: 60 изстрела с пневматична пушка и пистолет за мъже и юноши; 40 изстрела с пневматична пушка и пистолет за жени и девойки и 40 изстрела с пневматична пушка и пистолет за момчета и момичета.

Класирането е само индивидуално и няма да има отборно подреждане.