Лидерът в ранглистата на ФИДЕ Веселин Топалов (България) загуби от Петер Леко (Унгария) с 0,5:1,5 точки в шестия кръг на турнира по блинд и ускорен шахмат Амбър, който се провежда във френския град Ница и е с награден фонд от 216 хиляди евро.

В партията на блинд Топалов с черните фигури се предаде на 24-ия ход, след като двамата гросмайстори разиграха защита Каро Кан. В партията на ускорен шахмат Топалов не се възползва от предимството на белите фигури и двамата си поделиха точката след реми на 59-ия ход.

След резултата от шестия кръг гросмайстор Топалов дели шестата позиция в комбинираното класиране с Леко и Гата Камски (САЩ). Лидер продължава да е Левон Аронян (Армения) с 8 точки, пред Вишванатан Ананд (Индия) и Владимир Крамник (Русия) с по 7,5.

Защитаващият титлата си Аронян победи Сергей Карякин (Украйна) с 1,5:0,5 точки след реми в блинда и победа в ускорения шахмат. Световният шампион по класически шахмат и петкратен първенец в турнира Ананд пък победи и в двете партии Теймур Раджабов (Азербайджан), с което записа единствената чиста победа за деня.