„Чувствам се странно, не очаквах да спечеля и не можах да спя спокойно”, сподели Веселин Топалов пред Гонг, след като вчера за трета поредна година спечели супер-шахматния турнир „МТел Мастърс”.

19-ят световен шампион е на мнение, че турнир се печели с такъв малък резултат веднъж на 15 години.

„МТел Мастърс 2007” бе различен от предишните си издания. Очаквах да покажа по-добра игра, но не и да спечеля. Вярвам в себе си, защото всичко зависи от мен. Най-хубавото е, че София вече е част от Големия Шлем. А целта ми е догодина да триумфирам в Шлема. Няма да е лесно, защото е нужна силна игра и физическа издръжливост от януари до юли”, каза гросмайсторът ни.

Това лято Топалов ще си почине и ще участва само в две демонстративни надпревари в Испания. „Може и да се завърна за малко в България. Вече съм по-уверен след добрите резултати, който търсех. Искам почивка и да забравя мача в Елиста”, пожела си Веско. Той пише в момента книга! „Разказвам за техническата част от партиите с Крамник и ще бъде като второ издание на „Тоалетната война”, разкри русенецът. След посещението и срещата с вицепрезидента на ФИДЕ в София, Топалов каза: „Много хора в международната федерация са зад мен и казват, че това е отношението и случилото се е несправедливо, но не те решават. Логично е руските журналисти да гласуват Владимир Крамник да вземе „Шахматния Оскар”. Знам, че парите в шаха идват от Русия и за да могат руските гросмайстори да печелят”.