Претендентът за шахматната корона Веселин Топалов разкри в интервю за руското издание „Газета”, че според него Вишванатан Ананд има предимство.

„Бих казал, че мача с Гата Камски решиха прекалено дългите му размишления в средата на някои от партиите. Той не изразходваше много рационално времето си. Няма да е преувеличено и ако кажа, че няколко от точките той сам ми ги подари”, сподели Топалов.

Колкото до предстоящия мач с Вишванатан Анад, българският гросмайстор сподели: „Решението кога точно ще се играе този двубой зависи не само от мен, но и от Ананд, но разбира се и от ФИДЕ. Едно от най-важните неща са спонсорите, които трябва да постъпят със своите предложения. Що се касае до подготовката, много внимателно следя изявите на Ананд.”

„Честно да ви кажа, гледайки моята игра от мачовете с Камски и нивото на Ананд, демонстрирано в двубоите срещу Крамник, може да се каже, че сравнението е в полза на Виши, независимо от факта, че ще се готвя много усилено за срещата. Надявам се все пак да го победя”, добави Топалов.