Мачът между Веселин Топалов и Гата Камски почти сигурно ще се състои в България, след като отпаднаха всички други варианти. В комюнике на сайта на ФИДЕ президентът на Международната федерация по шахмат Кирсан Илюмжинов обявява, че ще чака обещаната от мениджъра на Камски сума от 935 000 долара и днес. Ако парите не бъдат преведени до края на днешния ден, Илюмжинов ще стартира незабавно нови преговори с президента на Българската федерация Стефан Сергиев, който пръв предложи домакинство на мача и оферта от 150 000 долара за награден фонд.

Мениджърът на Камски - Алексей Черненко предложи 935 000 долара (750 000 от тях награден фонд), които така и не можа да осигури. На 3 ноември той е уведомил Илюмжинов, че парите се бавят по „технически причини” и ще пристигнат до 5 ноември.

Подобни писма обаче босът на ФИДЕ е получавал неведнъж и вече не вярва на обещанията на Черненко. Затова Илюмжинов е готов да възобнови преговорите с родната федерация, въпреки нежеланието на Камски да играе с Топалов в България полуфиналния мач за световната корона.