Най-добрият испански готвач Хуан Мари Арзак се погрижи за днешния обяд на новия водач в световната ранглиста по шахмат Веселин Топалов.

Българският гросмайстор, който си върна първото място, след като безапелационно спечели „Големия Шлем” в Билбао, реши да почерпи с изискани гозби. За целта гросмайсторът избра ресторант „Арзак” в Сан Себастиян, кулинарната столица на Испания. Лично

Хуан Мари Арзак, един от символите на съвременната европейска кухня, сервира част от ястията на Топалов и неговата компания – мениджърът му Силвио Данаилов и главният изпълнителен директор на „Мобилтел” Йозеф Винацер, който стискаше палци за Веско до последно пред стъклената клетка на площада в Билбао. Тримата заложиха на морските деликатеси.

Емблематичният ресторант се намира в къща от 1897 г. и има три звезди „Мишелин”.