В днешно време покерът е една от игрите на карти, които имат огромен брой фенове. Популярността му до голяма степен се дължи на големите покери турнири като World Series of Poker, PokerStars Caribbean Adventure и World Poker Tour World Championship, които не само се предават пряко, но и имат голям награден фонд.

В този материал няма да говорим нито за най-силните залози, които се правят по време на тези турнири, нито ще ви запознаваме с правилата на играта на покер.

Вместо това искаме ви срещнем с някой от най-добрите и емблематични покер играчи в света.

Топ 5 от най-добрите професионални играчи на покер

Даниел Негреану

Роден в Торонто през 1974 година, Даниел Негреану е едно от най-известните имена в покера. Той отдавна заема първите места в класацията на най-добрите професионални играчи по общи печалби. Приходите му до този момент възлизат на над 42 милиона долара.

Известен в онлайн покера с прякора "Kid Poker", Негреану притежава впечатляващата способност да разчита ръцете на опонентите си - талант, който в допълнение към отличните му технически умения и прецизен контрол му позволяват да постига впечатляващи резултати около зелените маси.

Негреану играе професионално покер от 1997 година. Притежател е на 6 WSOP (World Poker Championship) гривни, както и на 2 WPT (World Poker Tour) титли.

Джъстин Бономо

Бономо е роден във Вирджиния, САЩ в американо - италианско семейство. През 2002 година се запознава с играта на карти и запленен от техниките и динамиката ѝ решава да се посвети в изучаването на Texas Hold’em.

Шеметната си кариера на професионален играч Бономо, по-известен с прякора "Zeejustin", започва с не много силен залог в размер от 500 долара, превръщайки го в малко над 10 000 долара след края на играта на покер.

Днес Джъстин е един от най-успешните и уважавани играчи в света на покера. Фронтмен е на известни покер зали и взима участие в различни телевизионни предавания, посветени на тази игра.

Общите приходи на Бономо от началото на професионалната му кариера до днес е почти 50 000 000 долара.

Федор Холц

Германецът е признат за един от най-талантливите играчи на всички времена. Въпреки, че все още е много млад, Холц вече има редица спечелени покер турнира с обща печалба от 32 милиона долара. Постиженията му включват German Poker Tour High Roller, WSOP, Световното първенство по онлайн покер и други.

Федор, който е популярен в  онлайн покера под псевдонима "CrownUpGuy" е високо уважаван от професионалните играчи и експертите и е считан за един от най-добрите играчи в света. Голяма част от експертите са на мнение, че уменията и таланта му са толкова големи, че Холц спокойно може да застане редом до Джъстин Бономо и Дъг Полк.

Дък Полк

Макар, че наскоро се отдели от масите за покер, няма как да подминем този невероятно талантлив играч. Полк дълго време беше покер идолът на най-младите фенове.

След като взе участие в експеримент, организиран от Питсбъргския университет и успя да спечели на покер срещу супер компютъра на университета Полк се превърна в един от най-популярните и уважавани играчи.

Днес Дък Полк развива свой бизнес в  YouTube.

Покер

източник: https://unsplash.com/

Патрик Антониус

Синеокият финландец се смята за специалист както в онлайн покера, така и в играта на карти на живо. След като се присъедини към отбора на популярно казино Антониус се отказа от псевдонимите си и започна да играе само със собственото си име.

През 2009 година Патрик печели най-големият пот в историята на покер игрите, като отмъкна от Виктор Блом печалбата от 1, 356, 946 долара. Участвал е в множество турнири по Омаха, Texas Hold’em, EPT, WPT, Световните серии по покер и други.

Общите му приходи от покер само през 2019 година са над 5 милиона долара.