Легендата на Националната футболна лига (НФЛ) Том Брейди обяви, че прекратява кариерата на 45-годишна възраст.

Куотърбекът, чийто тим Тампа Бей Бъканиърс загуби в „уайлд кард“ кръга на плейофите в НФЛ от Далас Каубойс миналия месец, направи голямото изявление с видео в социалните мрежи. „Добро утро, няма да бавя топката и ще ви кажа основното – Прекратявам кариерата си със сигурност“, разкри той.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Brady (@tombrady)

Брейди спечели рекордните седем Супербоула в кариерата си, шест от които с Ню Ингланд Пейтриътс, преди да добави още един последен триумф на сметката си с Тампа Бей през сезон 2020. Той бе обявил първоначално, че се оттегля на 1 февруари, 2022, но 40 дни по-късно промени решението си и каза, че се завръща за настоящата кампания с Бъкс.

„Знам, че процесът бе много коментиран последния път, така че когато се събудих тази сутрин, просто реших, че ще натисна копчето за записване и ще ви уведомя за своето решение. Така че няма да проточвам още нещата. Мисля, че получаваш само едно суперемоционално изявление за сбогуване и аз използвах моето миналата година. Така че наистина много ви благодаря, хора, на всеки един от вас, който ме подкрепяше през всички тези години. Моето семейство, приятели, съотборници, съперници, мога да продължа до безкрай, има толкова много. Благодаря ви за това, че ми позволихте да изживея абсолютната си мечта. Не бих променил нищо. Обичам ви“, добави Брейди във видеото.