Том Брейди се завърна към тренировъчния си процес с Тампа Бей Бъканиърс след мистериозно 11-дневно отсъствие от предсезонната подготовка на отбора. Звездата от Националната футболна лига (НФЛ) не бе тренирал с Бъкс от 11-и август насам, взимайки си почивка от лагера, която била предварително одобрена от ръководството на тима.

Старши треньорът на Тампа Бей Тод Боулс заяви в понеделник, че 45-годишният седемкратен шампион на Супербоул не изпитал кой-знае какви проблеми с връщането в тренировъчния режим на състава. „Той е много добре запознат с атаката, така че завръщането му и това, че ние отново започнахме работа, е нормално. Том все още свиква с горещината и момчетата, но движеше много умело нападението. Винаги, когато можеш да разчиташ на всичките си налични играчи, чувството е страхотно, особено след контузиите в последно време. Щастливи сме, че той е обратно с нас“, сподели Боулс

Брейди се завръща за 23-ия си сезон в Лигата, след като реши да удължи кариерата си няколко седмици след обявяването на оттеглянето си от спорта през март. Бъкс стартират кампанията си през новия редовен сезон в НФЛ срещу Далас Каубойс на 11 септември.

Съотборниците на Брейди споделиха, че нямат съмнения, че ветеранът ще направи гладко завръщане към тренировки след отсъствието си. „Когато казаха, че той ще отсъства, знаех, че независимо от деня, в който ще се завърне, той ще се завърне. Том е боец, отборен играч и нямаше никакви съмнения у нас, че ще се завърне навреме“, коментира лайнбекърът на тима Лавонте Дейвид.