Баскетболният треньор Тити Папазов бе играещ наставник на Георги Иванов – Гонзо и Благой Георгиев в демонстративен футболен двубой срещу сборен професионален отбор по футзал в зала „Христо Ботев”. Съставът на Тити победи с 5:2, а в него попаднаха още Лъчезар Балтанов и Виктор Генев от Левски, както и Иван Бандаловски от Локомотив София.

„Треньорите, които не си правят селекцията, по-добре да се откажат. Влязох при 3:0, когато всичко беше решено, но при появата ми на терена влязоха още 2 гола. Съперникът трябва да се уважава. От всичко най-хубаво беше, че си пролича, че на Благо му отива синия екип и ако не отиде в чужбина, е крайно време да сложи синята фланелка. В решителните моменти казах на Гонзо да се изтегли зад двамата нападатели, но това са тънкости, които не трябва да ги издаваме”, коментира шоуто играещият треньор на победителите Тити.

Папазов сподели подробности за снощния успех на баскетболния Левски срещу Черно море във Варна, с които „сините” са втори във временното класиране в Националната баскетболна лига само на 2 точки след лидера ЛукОйл Академик. „Изиграхме може би най-добрия си мач, а съперникът под своите възможности. Това ни даде шанс да контролираме мача. Показахме, че трябва да се съобразяват с нас. Ние сме в добра изходна позиция след Нова година да утвърдим мястото си в класирането и да търсим нещо по-сериозно. Не мога да коментирам моите качества като треньор, но смятам, че от гледна точна на психологическата подготовка винаги съм превъзхождал съперниците, така че оставихме ги да се налудуват цяла седмица, но и показахме, че има неща, които като се преекспонират имат обратен ефект. Човек се учи от грешките си. Другия път ще бъдат по-умерени, пък сигурно ще играят по-добре”, каза Тити Папазов.

„За Новата година си пожелавам да сме живи и здрави, защото това до голяма степен не зависи от нас и да стабилизираме клуба, защото смятам, че имаме потенциал. Това са тежки моменти за всички в световен мащаб, но съм убеден, че Левски заслужава да има една мащабна финансова подкрепа, защото е обичан от много хора и ние ще се отблагодарим подобаващо. Това е, което най-много си пожелавам, е да стабилизираме отбора и да го запазим в този му вид. За радост на тези, които ще ни помогнат, ще обещая, че ще имаме много приятни мигове, защото видяхте, че ние не се плашим от никой”, заяви още старши треньорът на „сините”.

Още любопитни новини четете тук!