Белгиецът Тим Веленс от отбора на „Лото-Соудал" взе втората си етапна победа в тазгодишното издание на Обиколката на Испания. Веленс триумфира в 14-ия етап на „Вуелтата", след като преодоля за 4 часа, 47 минути и 5 секунди разстоянието от 204,7 километра от Луго до Оурензе. Веленс бе в откъсването от шест колоездачи, като точно те решиха и етапния победител в последните 200 метра.

Белгиецът и канадецът Майкъл Уудс успяха да издърпат с няколко метра пред другите, а Веленс успя да заеме отлична позиция пред Уудс на последния ляв завой от трасето, веднага след който дойде и финалът. Уудс финишира втори с равно време с това на Веленс, а трети завърши чехът Зденек Щибар. Четвъртото място със същото време остана за нидерландеца Дилан ван Баарле. Пети на 11 секунди остана испанецът Марк Солер, а шести на 13 секунди зад победителя пристигна друг нидерландец - Тимен Аренсман.

Основната група, в която се движеха лидерите в класирането, пристигна на 3:44 минути зад Веленс. По този начин размествания на върха в генералното класиране нямаше.

Лидер с „червеното трико" остава словенецът Примож Роглич с общо време от 53 часа, 57 минути 5 секунди. Втори на 39 секунди е еквадорецът Ричард Карапас, а трети на 47 секунди се движи британецът Хю Карти.

Роглич е лидер и при спринтьорите със 178 точки, а водач при катерачите е французинът Гийом Мартен.

В четвъртък предстои да бъдат преминати 230,8 километра от Мос до Пуебла де Санабрия, като в 15-ия етап ще бъдат преодолени пет категоризирани височини и един междинен спринт.