Българинът Тихомир Иванов преодоля квалификациите на скок височина на Европейското първенство по лека атлетика в зала.

Иванов завърши с 225 сантиметра, които преодоля от втори опит, а това му отреди седмо място в пресявките.

"Чувствам се добре, но направих малко повече опити отколкото трябваше. Опитите ми на 2.28 бяха добри, но с малки фаулове. На финала се надявам да скачам по-добре от днес. След контузиите съм загубил чувство за състезание, но вече претръпвам", каза българинът след квалификацията.

Финалът на Тихомир Иванов в Глазгоу е на 2 март от 20:00 часа българско време.

Александра Начева завърши на предпоследното 17-о място при дебюта си на Европейско първенство по лека атлетика в зала при жените в Глазгоу.

17-годишната Начева, шампионка от младежките Олимпийски игри Буенос Айрес 2018, постигна 12.98 метра в най-добрия си опит от пресявките.

"Нямаше да постигна този резултат, ако се бях подготвила, както трябва. Не искам да се оправдавам, но има няколко причини да не съм в добра форма. Младежките олимпийски игри бяха късно - октомври о и след това трябваше да почивам. Направих една операция, която няма нищо общо с травми, тя също оказа влияние. Така реално подготовката ми започна януари месец. Надявам се за лятото да постигна обичайнато си ниво. Вече свиквам да се състезавам и при жените. Бях по-спокойна отколкото на европейското в Берлин и на следващите стартове при жените мисля да се състезавам наравно с тях", заяви Начева.