Французинът Тибо Пино спечели 15-ия етап от колоездачната обиколка на Испания, който беше с дължина 178.2 километра от Рибера де Ариба до Лагос де Ковадонга.

Пино атакува на последната височина и успя да се откъсне, за да финишира сам с време 5:01:49 часа. След него се наредиха мигел Анхел Лопес (Колумбия) на 28 секунди и Саймън Йейтс на 30. След този етап водачът в генералното класиране Саймън Йейтс (Великобритания) запазва червената си фланелка, като има преднина от 26 секунди пред Алехандро Валверде.

Планинският етап, с който завърши втората седмица на Вуелтата, предложи две височини от първа категория. След множество опити за откъсване, 12 състезатели се откъснаха от основната група и взеха преднина от 4 минути пред основната група. 15 километра преди финала групата на бегълците се редуцира на 10 души, а Иван Гарсия Кортина се откъсна.

Но след 8 километра преднината му беше заличена от Мигел Анхел Лопес, който направи самостоятелна атака. Малко по-късно групата започна да се разкъсва и пет километра преди края атакуваха Саймън Йейтс, Алехандро Валверде, Ригоберто Уран- който се беше присъединил към групата, както и Тибо Пино.

С приближаването на финала групата се редуцираше все повече. Поредният колоездач, който опита да се възползва от умората на Уран и Йейтс, беше Енрик Мас (Испания). Мас обаче нямаше сили за нещо повече от 5-ото място днес. Начело в генералното класиране е Йейтс с общо време 64:13:33 часа, следван от Валверде на 26, Наиро Кинтана на 33 и Лопес на 43./БТА