Тежък жребии се падна на бронзовия медалист от първенството на стария континент в Тампере през миналата година в категория до 66 кг. Пламен Петров.

Първият той ще срещне непретенциозния Тициано Корига от Италия, но във втория го очаква най-вероятно световният шампион от Баку Фарид Мансуров от Азербайджан, който среща Айвазоглу от Турция. В потока на Пламен Петров е и руснакът Вахадзе.

Световният шампион в категория до 74 кг. Явор Янакиев почива в първия кръг, а във втория ще се изправи срещу грузинеца Генади Гогишвили. При победа той най-вероятно ще срещне Шатцких от Украйна.

Световният шампион за юноши в категория 55 кг. Александър Костадинов се изправя в първия кръг срещу Амет Рустем от Турция, но във втория го очаква един от фаворитите за медал Рушан Байрамов от Азербайджан. Олимпийският шампион от Пекин Манкиев от Русия е в другия поток.

И в категория до 60 кг. бронзовият от първенството във Варна 2005 година Иво Ангелов в първия кръг излиза срещу Ягер от Унгария, а при победа ще срещне най-вероятно опитния датчанин Ниблом.