Бързо отлетя почивката за част от грациите ни от националния отбор по художествена гимнастика. Ансамбъл - жени заедно със старши треньора на отбора Илиана Раева и помощничките й Ина Ананиева и Мариела Пашалиева, индивидуалистката Биляна Проданова, с личен треньор Светослава Калоянова, както и девойката Цветелина Стоянова, с треньор Елизабет Паисиева, от началото на седмица са на подготвителен лагер във Варна.

Първата седмица от подновената подготовка включва тежки и изморителни двуразови тренировки по 9 часа на ден, свързани с подобряването на общо физическата подготовка на състезателките и изчистване на отделните елементи в композициите на всички, съобщиха за Гонг от щаба на грациите ни.

За съжаление във възстановителния период травмите в ансамбъла не са отшумели и лечението им ще продължи в хода на подготовката, въпреки това момичета тренират с пълни сили, мотивирано и всеотдайно.

Промяна има в състава на ансамбъла, като завърналата се след контузия Елеонора Кежова се готви и ще участва в съчетанието на три ленти и две въжета, като вече тренира на пълни обороти.

Готви се промяна и във финала на съчетанието с пет обръча, където последният елемент, изпълняван от едната близначка – Галина Танчева ще бъде значително усложнен.

По време на лагера Илиана Раева ще постави и четирите нови композиции по програмата за жените на девойката Цветелина Стоянова, която от следващата година ще се състезава при по-големите.

Нова композиция на обръч ще има и индивидуалистката Биляна Проданова. Лагерът във Варна ще продължи две седмици, след което отборът се прибира в София, където ще премине останалата част от подготовката му за Световното първенство в Япония през септември.