Българският ансамбъл по художествена гимнастика ще вземе участие в Световната купа в Киев през август месец (15-17.09). Програмата на отбора е изключително натоварена и въпреки многото контузии, момичетата продължават да се готвят за шампионата на планетата през септември. Треньорският щаб е предвидил и контролни срещи с ансамблите на Гърция и Швейцария в Солун.

Владислава и Галина Танчеви, Кристина Рангелова и Елеонора Кежова продължават да лекуват различни контузии, които не им позволяват да изпълняват абсолютно всички елементи от сложните композиции. Това обаче ни най-малко не обезкуражава грациите.

“Имаме лагер в Япония, две седмици преди Световното, за да може отборът да се аклиматизира. В момента сме със страшно много травми, затова подготовката малко се задържа на едно ниво. Треньорските нямат възможността да ни натоварят толкова, колкото е необходимо за този етап от подготовката”, сподели Галина Танчева.

“Принципно се очаква медал от нас, но всичко зависи от подготовката. Надявам се да преодолеем болките и да покажем това, което можем”, добави едната от близначките в ансамбъла ни.

Ансамбълът подготвя нови трика за Световното първенство. Те обаче ще бъдат показани директно в Япония, на самия шампионат.

Елеонора Кежова също продължава да се възстановява след операция на коляното, но вече се включва на 100 процента в тренировките.