Дебютантът в българския национален отбор по бокс Стоимен Димитров загуби първия си мач на световното първенство в категория до 81 килограма от Диловаршо Абдурахмонов /Таджикистан/.

Още в първия рунд реферът прекрати срещата и обяви за победител Абдурахмонов. "Стоимен започна срещата със страхотен ентусиазъм и желание за победа, каза за БТА по телефона от Баку президентът на българската федерация по бокс Красимир Инински. Но опитният Абдурахмонов се оказа боксьор от невероятна класа и страхотно бърз. Още в първия рунд след тежки удари на боксьора от Таджикистан нашият Стоимен бе три пъти в нокдаун на крака и реферът прекрати срещата".

Така равносметката от днес на българския национален отбор е 1 победа и 1 загуба, след като в следобедния сеанс в среща в категория до 60 килограма Айрин Исметов победи Матиус Мандиаган /Индонезия/ по точки - 13:6 точки. Утре на ринга в Баку излизат двама български боксьори: в следобедния сеанс Найден Стоянов ще се боксира в категория до 69 килограма с Апичет Саенсит /Тайланд/, а в предпоследната среща на вечерния сеанс в категория над 91 килограма Петър Белберов ще кръстоса ръкавици с Ясем Делавари /Иран/.