Огромна плюшена играчка получи двукратната световна шампионка за девойки на 100 и 200 метра от Пекин-2006 Тезджан Наимова за рождения си ден вчера. Нетрадиционният подарък бе направен от всички момичета от националния отбор на България по волейбол за девойки до 19-годишна възраст, които са на подготвителен лагер-сбор в Габрово.

Тезджан също е от десетина дни в столицата на хумора и сатирата и тренира усилено там под ръководството на личния си треньор Стойко Цонов, който отскоро е и в екипа на държавния треньор и селекционер на девическите националки Стоян Гунчев-Чугуна.
Наимова навърши вчера 22 години и събра цялото треньорско ръководство на девойкитеначело със Стоян Гунчев, Иван Петков и Стойко Цонов на купон в луксозен габровски ресторант. С бутилка марково гръцко узо и калмари бе отбелязан рождения ден на топатлетката. Купонът продължи обаче само до 22 часа, защото на другия ден всички ги чакаше тежка тренировъчна програма.

Междувременно продължава подготовката на волейболните националки в Габрово за предстоящата квалификация за световното първенство при девойките. Квалификационният турнир ще се проведе от 8 до 10 май в местната спортна зала „Орловец”.

Гунчев предвиждаше тази седмица контролен мач на националките срещу връстничките си от Франция, който уж бе сигурен. В него 51-годишният пловдивски спец искаше да види моментната игрова подготовка на състезателките и да отработи някои тактически постройки на играта им. Французойките обаче отказали
в последния момент визитата си в България и контролата срещу нашите с мотив, че им се е нарушила програмата на подготовка.